OPLEIDING

Maatwerk Damespatronen

Mode en creatie

4 cursussen

Wie zelf patronen op maat wil leren tekenen, kan terecht in de lessen Patroontekenen. Een meerwaarde voor je kennis op vlak van mode, want er bestaat geen mooi resultaat zonder een goed patroon.
Door de verschillende modules heen worden inzicht, kennis en vaardigheden verworven met betrekking tot maatwerkpatronen. Afhankelijk van de keuze voor basis of gevorderden leer je basispatronen en maatwerkpatronen opstellen van een rok, pantalon, blouse, jurk, jas … Vanuit deze basispatronen worden modelpatronen ontwikkeld, uitgewerkt en bijgestuurd.
Ben je een absolute beginner en kan je niet naaien, dan zijn de basismodules Patroontekenen ideaal om te starten.

Meer info?

Heb je nog vragen of wens je meer informatie? Stuur een mailtje naar mode@cvoscala.be.

Praktische info

**Patroontekenen in Izegem **

Maatwerk damespatronen is een aparte opleiding van het studiegebied Mode - maatwerk. De opleiding kan gevolgd worden voor professionele doeleinden of gewoon om je patronen op maat te leren tekenen. Om het certificaat te behalen, slaag je voor de 4 modules van 160 lestijden.

**Patroontekenen in Kortrijk **

Patroontekenen dat in Kortrijk doorgaat is een aanvulling op de opleiding Naaien. De 3 modules patroontekenen of de 7 modules naaien kunnen los van elkaar gevolgd worden. Volg je de 7 modules naaien en minstens één module patroontekenen, dan kan je het certificaat van de opleiding Naaien behalen.

Op de hoogte blijven van onze activiteiten, cursussen en nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!