OPLEIDING

Retouches

Vakgebied Mode en creatie

1 module

Retouches


De professionele opleiding Retouches geeft je de nodige kennis en het inzicht om herstellingen en aanpassingen aan te brengen aan confectiekleding.
We oefenen de technieken in op zelf meegebrachte werkstukken of te retoucheren kledingstukken. Vier modules behandelen elk een ander aspect van het retoucheren. De opleiding is interessant voor wie op een zelfstandige manier retouches wil kunnen uitvoeren of voor verkoopsters en zelfstandige naaisters die hun technieken willen perfectioneren.
Ben je een absolute beginner, dan is de module Basis naaien de ideale module om te starten. Heb je reeds enige voorkennis van naaien, dan kan je je inschrijven in een vervolgmodule zoals bijvoorbeeld retouchetechnieken.

MODULES


Hersteltechnieken

Meer info

Bekijk het structuurschema

Extra info

Meer info?

Heb je nog vragen of wens je meer informatie? Stuur een mailtje naar mode@cvoscala.be.

Praktische info - materiaal

Ben je een starter? Dan hoef je niet meteen een naaimachine aan te kopen. Je leerkracht adviseert je graag over een goede prijs-kwaliteitsverhouding bij de aankoop van een naaimachine. Later in de opleiding is het wel beter als je je eigen naaimachine hebt. In de leslokalen zijn naaimachines, overlockmachines en strijkmateriaal beschikbaar. Werk je liever met je eigen naaimachine, breng ze dan gerust mee naar de les.

Blijf op de hoogte van onze activiteiten, cursussen en nieuwtjes via de nieuwsbrief.