OPLEIDING

Duits

Vakgebied Talen

5 modules

Duits


Wil je meer Duits kennen dan enkel “Guten Tag!” en “Auf Wiedersehen!”? Hou je ook zo van de gezellige kerstmarkt in Keulen? Of wil je je Duitstalige klanten graag in hun eigen taal te woord staan? Wat jouw drijfveren ook zijn, door onze praktische aanpak maak je snel vorderingen.
Vanaf de eerste les spreek je Duits, want spreken staat bij ons centraal. Je leert communiceren in verschillende situaties en stap voor stap leer je ook Duits lezen, begrijpen en schrijven. Grammatica en woordenschat zijn bij ons geen doel op zich, maar middelen die je helpen om de taal beter te beheersen.

MODULES


Organiseer je citytrip naar Duitsland (korte cursus) (Open Module Richtgraad 1)

Meer info

Duits op reis (Open Module Richtgraad 1)

Meer info

Duits 1

Meer info

Duits 2

Meer info

Duits 2 @home (Waystage)

Meer info

Bekijk het structuurschema

Extra info

Meer info?

Heb je nog vragen of wens je meer informatie? Stuur een mailtje naar talen@cvoscala.be

Vrijstellingsproeven

Heb je al voorkennis en wil je een vrijstellingsproef afleggen voor een of meerdere modules? Registreer je via dit formulier en dan leggen we een afspraak vast.

Officieel certificaat

Onze taalmodules zijn erkend door het departement onderwijs en zijn gekoppeld aan de niveaus van het Europees Referentiekader (ERK). Na het behalen van de doelstellingen krijg je een officieel (deel)certificaat dat een belangrijke troef kan zijn op de arbeidsmarkt.

Activiteiten

Talen in CVO Scala is meer dan les alleen. De taalleerkrachten van CVO Scala nemen hun cursisten regelmatig mee op (online) uitstap. Daarnaast organiseren we culturele avonden, spelavonden, voordrachten …

Praktische info - materiaal

Wil je weten met welk handboek we werken in de cursus van je keuze? Hier vind je meer info.

Vlaams opleidingsverlof (VOV) en opleidingscheques (OC's)

Vlaams opleidingsverlof (VOV) en opleidingscheques (OC's) zijn enkel mogelijk voor Frans (van niveau 1 tot en met niveau 6), Engels (van niveau 1 tot en met niveau 6) en Duits (van niveau 1 tot en met niveau 6). Andere talen en andere niveaus komen niet in aanmerking. Meer info vind je hier.

Op de hoogte blijven van onze activiteiten, cursussen en nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!