CURSUS

Installatietechnieken 2

Vakgebied Techniek / Opleiding Koeling en Warmte

De cursus vindt plaats op dit moment/deze locatie

Wat leer je in deze cursus?

Technicus installatietechnieken 2 omvat de modules Voorbereidende installatietechnieken en Montage ventilatiekanalen en accessoires.

Voorbereidende installatietechnieken (60 lestijden) Je leert de voorbereidende technieken kennen voor zowel installatieberoepen als koeltechnische beroepen. Na het volgen van deze module heb je een brede basiskennis op vlak van het bewerken en verbinden van de verschillende soorten materialen die gebruikt worden (leidingen, buizen …) . Het leggen van (volledige) leidingen in het kader van een concrete installatie komt hier niet aan bod. Je leert in functie van montagewerk de basisprincipes m.b.t. elektriciteit. Daarnaast leer je goten en soorten elektrische kabels, zoals datakabels, leggen. Verder komen ook het maken van doorboringen en terug dichten van doorboringen in het kader van de montagewerkzaamheden aan bod.

Montage ventilatiekanalen en accessoires (80 lestijden) Je leert in het kader van een ventilatie- en luchtbehandelingssysteem kanalen en aan- en afvoervoorzieningen monteren conform de code van goede praktijk.

Bekijk hier enkele foto's

Meer info?

Heb je nog vragen of wens je meer informatie? Stuur een mailtje naar technieken@cvoscala.be.

Kosten, financiering en betaald educatief verlof

Denk je dat je in aanmerking komt voor een gedeeltelijke of volledige vrijstelling van het inschrijvingsgeld? Wil je weten of deze module in aanmerking komt voor VOV (Vlaams opleidingsverlof) of opleidingscheques? Surf dan naar deze website van de overheid: onderwijs.vlaanderen.be/nl/kosten-financiering-en-betaald-educatief-verlof.

Bij twijfel helpen onze administratief medewerkers je graag.

Diplomagerichte opleiding

Heb je nog geen diploma secundair onderwijs?
Dan kan je dat alsnog behalen door ook de opleiding Aanvullende Algemene Vorming te volgen. De combinatie van beide opleidingen leidt tot een diploma secundair onderwijs.

Klik hier voor meer informatie

Op de hoogte blijven van onze activiteiten, cursussen en nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!