OPLEIDING

Fotografie

Fotografie

23 cursussen

We bieden de volledige officiële opleiding Fotografie (Vakfotograaf) aan, van basis tot specialisatie, van het fotograferen en het bewerken van foto’s tot en met de afdruk of de presentatie. Alle aspecten van fotografie, zowel technisch als inhoudelijk, komen uitgebreid aan bod. De nadruk ligt op praktijkoefeningen.

De opleiding bestaat uit 10 modules: 5 Basismodules (Starten met fotograferen, Toegepaste fotografie en foto’s optimaliseren, Verlichtingstechnieken, Beeldtaal analyseren en toepassen, Beeldbewerking), 4 themamodules (Mens, Materie, Actie, Ruimte) en de afsluitmodule Portfolio.
Een module duurt 80 lestijden of 1 semester; het is steeds mogelijk om meerdere modules te combineren.
Wie slaagt voor een module, krijgt een deelcertificaat. Werk je de volledige opleiding succesvol af, dan ontvang je het certificaat van Vakfotograaf.

We beschikken over heel wat didactisch materiaal, waaronder meerdere volledig uitgeruste studiosets, macrolenzen, tilt-shiftlenzen, een professionele printer en nog veel meer. Dit materiaal wordt tijdens de lessen ter beschikking gesteld van de cursisten.

Praktische info - materiaal

Het begint allemaal met een camera. Bij de start van de cursus heb je die niet meteen nodig: we adviseren je graag over een budgetvriendelijke aankoop met optimale mogelijkheden! Naarmate je doorstroomt naar meer gespecialiseerde themamodules, gebruiken we soms minder bekende hulpmiddelen die je tijdens de lessen kan uitproberen. Hiermee kan je in elke specialisatie een stap verder gaan, zonder meteen te moeten investeren in een item dat je maar een enkele keer wil gebruiken. In onze fotostudio’s beschikken we over professioneel flitsmateriaal, achtergrondkarton, verschillende soorten softboxen of reflectoren, flitsmeters, … voor optimale creatieve resultaten tijdens de lessen. Je kan er ook een Tilt-en-Shift-objectief gebruiken waarmee je het scherptevlak in een verrassende richting kan sturen. Dit objectief is ook bijzonder handig in de module architectuur-fotografie. Andere betaalbare accessoires op onze uitleenlijst zijn filters voor de flits of de camera met adaptor, macro-tussenringen, triggers (dit zijn zenders en ontvangers om de camera en/of flits op afstand te ontsteken) en flitsparaplu’s voor zacht licht met jouw externe reportageflitser.

Meer info?

Heb je nog vragen of wens je meer informatie? Stuur een mailtje naar fotograaf@cvoscala.be.

Vrijstellingsproeven

Heb je al voorkennis en wil je een vrijstellingsproef afleggen voor een of meerdere modules? Registreer je via dit formulier en dan leggen we een afspraak vast.

Digitale brochure

Download hier de digitale brochure van de opleiding Vakfotograaf.

Eindwerken cursisten

Bekijk hier de prachtige eindwerken van onze cursisten Portfolio.

Activiteiten en PhotoTalk

Fotografie in CVO Scala is meer dan les alleen. We organiseren regelmatig uitstappen en activiteiten waaronder de thema-avonden PhotoTalk. PhotoTalk wil fotografen in opleiding, maar ook afgestudeerden en ex-cursisten, uitdagen om een begrip om te zetten in beeld. Iedereen is welkom op deze avonden.

Diplomagerichte opleiding

Heb je nog geen diploma secundair onderwijs?
Dan kan je dat alsnog behalen door ook de opleiding Aanvullende Algemene Vorming te volgen. De combinatie van beide opleidingen leidt tot een diploma secundair onderwijs.

Klik hier voor meer informatie

Op de hoogte blijven van onze activiteiten, cursussen en nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!