CURSUS

Basis koken

cursusnummer: 18559

Officiële benaming: Koken / Basis koken
Lestijden
80
Afstandsonderwijs
0%
Cursusnummer
18559
Cursusgeld
€ 180
Inschrijvingsgeld
€ 120
Gedeeltelijke vrijstelling
€ 24
Periode
27/01/25 - 16/06/25

Bij je online inschrijving wordt er geen rekening gehouden met eventuele verminderingen op het inschrijvingsgeld en betaal je automatisch het volledige bedrag. Heb je recht op een vermindering? Noteer dit in een opmerking bij het afronden van je inschrijving. We contacteren je bij de verwerking van je inschrijving en zorgen zo snel mogelijk voor een gedeeltelijke terugbetaling.

MarkerBrugge - Sint-Andries

Uurrooster

Dag Datum Uur
maandag 27/01/25 09:00-13:05
maandag 03/02/25 09:00-13:05
maandag 10/02/25 09:00-13:05
maandag 17/02/25 09:00-13:05
maandag 24/02/25 09:00-13:05
maandag 10/03/25 09:00-13:05
maandag 17/03/25 09:00-13:05
maandag 24/03/25 09:00-13:05
maandag 31/03/25 09:00-13:05
maandag 28/04/25 09:00-13:05
maandag 05/05/25 09:00-13:05
maandag 12/05/25 09:00-13:05
maandag 19/05/25 09:00-13:05
maandag 26/05/25 09:00-13:05
maandag 02/06/25 09:00-13:05
maandag 16/06/25 09:00-13:05

Wat leer je in deze cursus?

Je leert de basisbeginselen van het koken en de elementaire kooktechnieken. Je bereidt gerechten uit de dagelijkse keuken. In deze module leer je:

  • de keukenuitrusting, klein materieel en toestellen benoemen, gebruiken en onderhouden;
  • voedingsmiddelen verantwoord kiezen, kopen en gebruiken;
  • de voedingsdriehoek gebruiken;
  • recepten correct lezen;
  • snijtechnieken toepassen op groenten, fruit, vlees, vis en gevogelte;
  • hoeveelheden afmeten en wegen;
  • basiskooktechnieken onder begeleiding uitvoeren, zoals koken, bakken, braden, stoven met vlees, vis, gevogelte, groenten, aardappelen, deegwaren en rijst;
  • de werkvolgorde tijdens het koken respecteren;
  • milieu- en hygiëneregels in acht nemen.

Bekijk hier enkele foto's

Hou me op de hoogte!

Zijn de inschrijvingen al afgelopen of bieden we deze cursus momenteel niet aan? Ben je niet vrij op de momenten waarop de lessen plaatsvinden?

Vul het formulier in

Meer info?

Heb je nog vragen of wens je meer informatie? Stuur een mailtje naar culinair@cvoscala.be.

Kosten, financiering en betaald educatief verlof

Denk je dat je in aanmerking komt voor een gedeeltelijke of volledige vrijstelling van het inschrijvingsgeld? Wil je weten of deze module in aanmerking komt voor VOV (Vlaams opleidingsverlof) of opleidingscheques? Surf dan naar deze website van de overheid: onderwijs.vlaanderen.be/nl/kosten-financiering-en-betaald-educatief-verlof.

Bij twijfel helpen onze administratief medewerkers je graag.

Op de hoogte blijven van onze activiteiten, cursussen en nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!