CURSUS

Elektrotechnisch installateur 1

Vakgebied Techniek / Opleiding Elektriciteit

Officiële benaming: Elektrotechnisch installateur / Elektrotechnisch installateur 1

De cursus vindt plaats op dit moment/deze locatie

Wat leer je in deze cursus?

Elektrotechnisch installateur 1 omvat de modules Voorbereidende technieken, Basisschakelingen en Veilig werken met elektriciteit.

Voorbereidende technieken (20 lestijden) In deze module leer je de nodige technische vaardigheden vooraleer je de elektrische componenten in een woning kan plaatsen. Je leert tracés uitzetten, sleuven en gaten realiseren en buizen en dozen plaatsen. Je verwerft monterende en mechanische vaardigheden en bevestigingstechnieken.

Basisschakelingen (80 lestijden) Je leert de belangrijkste elektrische basisprincipes en leert veilig elektrische verbindingen maken. Daarnaast leer je componenten plaatsen en de bedrading aansluiten. De basisschakelingen voor verlichting en stopcontacten komen aan bod zodat je ze zelfstandig kan uitvoeren. Ten slotte leer je elektrisch testgereedschap gebruiken om de installatie te controleren.

Veilig werken met elektriciteit (20 lestijden) In deze module leer je veilig werken aan elektrische installaties.

Bekijk hier enkele foto's

Hou me op de hoogte!

Zijn de inschrijvingen al afgelopen of bieden we deze cursus momenteel niet aan? Ben je niet vrij op de momenten waarop de lessen plaatsvinden?

Vul het formulier in

Meer info?

Heb je nog vragen of wens je meer informatie? Stuur een mailtje naar technieken@cvoscala.be.

Kosten, financiering en betaald educatief verlof

Denk je dat je in aanmerking komt voor een gedeeltelijke of volledige vrijstelling van het inschrijvingsgeld? Wil je weten of deze module in aanmerking komt voor VOV (Vlaams opleidingsverlof) of opleidingscheques? Surf dan naar deze website van de overheid: onderwijs.vlaanderen.be/nl/kosten-financiering-en-betaald-educatief-verlof.

Bij twijfel helpen onze administratief medewerkers je graag.

Diplomagerichte opleiding

Heb je nog geen diploma secundair onderwijs?
Dan kan je dat alsnog behalen door ook de opleiding Aanvullende Algemene Vorming te volgen. De combinatie van beide opleidingen leidt tot een diploma secundair onderwijs.

Klik hier voor meer informatie

Op de hoogte blijven van onze activiteiten, cursussen en nieuwtjes?

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief!